Άρρηα Γη

Ιστορίες από την
LOGO editΗ Νύμφη Της Φωτιάς
Αστραποδράκαινες
Τα Ξίφη Της Βροχής


Η σειρά Άρρηα Γη αφηγείται το ατσάλι και το αίμα της άρρηας φυλής.
Πρωτίστως, στοχεύει στην περιγραφή ενός σύμπαντος μέσα στο οποίο η σχηματισμένη κοινωνία υφίσταται αποκλειστικά από θηλυκά πλάσματα. Ακόμη, σκοπεύει να διαδώσει -στο δικό μας σύμπαν- το μήνυμα σχηματισμού μιας κοινωνίας όπου το αρσενικό δεν χρειάζεται.

Η Άρρηα φυλή

Η φυλή του άρρηου σύμπαντος ονομάζεται Άρρηα Φυλή και οι αιτίες είναι δύο:
Πρώτον: είναι η ανώτατη φυλή από κάθε άποψη: βιολογικά, πνευματικά, ψυχολογικά.
Δεύτερον: για να διορθωθεί το λάθος που κάνουμε στο δικό μας σύμπαν προσπαθώντας να εγκαθιδρύσουμε μια δική μας, ψεύτικη άρρηα φυλή.

Η άρρηα φυλή αποτελείται αποκλειστικά από θηλυκές. Δεν υπάρχουν αρσενικά ή άλλα φύλα στο άρρηο σύμπαν. Λόγω των συνθηκών της καθημερινής τους ζωής, στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι άρρηες έχουν αναπτύξει ογκώδη σωματομορφή, σφιχτές και γραμμωμένες μύες και πολύ μεγάλη φυσική δύναμη. Επίσης έχουν ιδιαίτερα μεγάλη αντοχή στη σωματική και πνευματική καταπόνηση και είναι εξαιρετικά ανθεκτικές σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Η καθημερινότητά τους περιλαμβάνει σε πολύ μεγάλο ποσοστό σωματική εργασία υψηλότατων απαιτήσεων. Είναι σταθερό κοινωνικό φαινόμενο οι μάχες σώμα-με-σώμα (είτε για εκπαίδευση είτε για διαμάχη) και οι περισσότερες άρρηες γνωρίζουν πώς να εκπαιδεύουν ζώα (για να τις βοηθούν στη μάχη ή στο κυνήγι) και πώς να μάχονται οι ίδιες εναντίον ζώων (στοχεύοντας στο κυνήγι και την τροφή ή στη μάχη).

Όλες οι ανθρώπινες συμπεριφορές του δικού μας σύμπαντος υπάρχουν και στο άρρηο σύμπαν με δύο μοναδικές εξαιρέσεις χάρη στην ανυπαρξία του αρσενικού:

1) Οι άρρηες δεν σφάζονται για να διεκδικήσουν τις γυναίκες τους, κι έτσι δεν αναγκάστηκαν ποτέ να φτιάξουν ρούχα για να ντυθούν, καθώς δεν υπήρξε ποτέ ανάγκη να κατευνάσουν τα πνεύματα καλύπτοντας τα σώματά τους.

2) Ακόμα κι όταν καταλαμβάνονται από υπέρμετρη σύγχυση και οργή, οι άρρηες ποτέ δεν εκπίπτουν σε υστερική συμπεριφορά κι ουδέποτε χρησιμοποιούν γαβγίσματα για να επιβληθούν.


Γιατί υπάρχουν μόνο θηλυκές στο Άρρηο σύμπαν;

Η αρχική ιδέα ήταν μια μεσαιωνική ιστορία που θα λάμβανε χώρα μέσα σε μια Μητριαρχική κοινωνία. Τα αρσενικά θα γεννιόνταν σπάνια κι έτσι το φύλο τους θα ήταν υπό εξαφάνιση. Θα θεωρούνταν εξαιρετικά αδύναμο φύλο που έχει μεγάλη ανάγκη προστασίας και προσοχής -εξαιτίας της σπανιότητάς του- κι έτσι θα κρατούνταν σε ειδικά διαμορφωμένες περιοχές ώστε να προστατεύονται για να μη μειωθεί το ήδη μικρό σύνολό τους. Δεν θα είχαν συμμετοχή στις ιστορίες των γυναικών και θα υπήρχαν απλά για να χρησιμοποιούνται από τις γυναίκες ώστε να μένουν έγκυες και να διαιωνίζεται η φυλή.

Αμέσως, όμως, η ιδέα άλλαξε από μόνη της: «Αν πρόκειται να περιορίσω τόσο πολύ το αρσενικό και να το αφήσω στο περιθώριο της ιστορίας, τότε γιατί να μην το εξαφανίσω εντελώς;» Εκείνη η σκέψη έφερε τα πράγματα στη σωστή τους θέση. Πέταξα όλα τα αρσενικά έξω από το σύμπαν και με ηρεμία και ανακούφιση μπορούσα πια να γράψω την ιστορία και τις χαρακτήρες που ήθελα.

Φυσικά, από τη στιγμή που υπάρχουν μόνο θηλυκά στο άρρηο σύμπαν, γεννάται το ερώτημα “και πώς αναπαράγονται οι άρρηες;” Η πρώτη πιθανή απάντηση ήταν η παρθενογένεση, την οποία όμως δεν προτιμώ επειδή τη θεωρώ εύκολη λύση. Και τότε σκέφτηκα ότι “τώρα που αφάνισα τα αρσενικά και τα πέταξα έξω από το σύμπαν, ας τους πάρω κάτι ακόμα!” κι αποφάσισα να τους πάρω τα όργανα. Κι έτσι γεννιούνται, τελικά, οι άρρηες: με σεξουαλική επαφή ανάμεσα σε δύο είδη οργάνων, όπως γίνεται και στο δικό μας σύμπαν.


Γεωγραφία της Άρρηας Γης

Η Άρρηα Γη ονομάζεται Άργα και είναι περικυκλωμένη από τα ατέλειωτα Κόκκινα Βουνά. Στο εσωτερικό της υπάρχει μια μεγάλη πεδιάδα. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα πελώριο λεκανοπέδιο που είναι περιμετρικά κλειστό από τα Κόκκινα Βουνά. Τα Κόκκινα Βουνά συνεχίζουν και παραέξω. Αν ξεφύγουμε από τα όρια της Άργας και απομακρυνθούμε κατά ένα χιλιόμετρο, θα ήμασταν ακόμα στα Κόκκινα βουνά. Αν απομακρυνόμασταν εκατό ή χίλια χιλιόμετρα, το ίδιο. Κόκκινα Βουνά οπουδήποτε έξω από την Άργα.

Στο βορειο-κεντρικό τμήμα της πεδιάδας βρίσκεται μια μεγάλη υδάτινη έκταση, η Άγρια Θάλασσα. Στο δικό μας σύμπαν θα την περιγράφαμε ως μια πάρα πολύ μεγάλη λίμνη. Με το πάνω μέρος της η Άγρια Θάλασσα ακουμπάει τα Βόρεια Κόκκινα Βουνά. Οι περισσότερες πόλεις της Άργας χτίστηκαν στην περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα στα Ανατολικά Κόκκινα Βουνά και την Άγρια Θάλασσα. Έξω από τα όρια των πόλεων και προς τα νότια υπάρχει μια έκταση πολλών χιλιομέτρων που λέγεται Ερημιά. Είναι μια μεγάλη ξεραΐλα όπου σπάνια υπάρχει κινητικότητα. Όταν προχωρήσουμε ακόμη πιο νότια, η Ερημιά τελειώνει και συναντούμε τη Στάνα και τη Ραγισμένη Κοιλάδα, όπου τα πράγματα αλλάζουν.
Το δυτικό τμήμα της πεδιάδας είναι σχεδόν έρημο και υπάρχει σοβαρότατη αιτία γι’ αυτό.

Κλικ στην εικόνα για πλήρες μέγεθοςMap5

 

Advertisements