Μαριάννα

Κοντά στη γειτονιά μου υπάρχει ένα εγκαταλελειμένο σπίτι με σπασμένα τζάμια, σάπια ξύλα και γκρεμισμένους τοίχους. Το κλασσικό παλιό σπίτι που υπάρχει στις ταινίες τρόμου, μπαίνουν μέσα τέσσερις και βγαίνει μόνο ένας. Δίπλα στο σπίτι βρίσκεται μια παλιά παιδική χαρά. Νομίζω πως ήταν ήδη παλιά όταν πήγαινα στο νηπιαγωγείο εκεί δίπλα.
Κάθε φορά που περνάω από εκείνο το δρόμο, παρατηρώ το σπίτι. Κάθε, μα κάθε φορά. Και, κάφε μία φορα, με τρομάζει! Περιμένω να δω ένα μυστήριο πρόσωπο μέσα στο σκοτάδι των παραθύρων ή ένα αχνό, αδύναμο παράδοξο φως που δε θα έπρεπε κανονικά να υπάρχει εκεί μέσα. Μπορεί μέχρι τώρα να μην έγινε τίποτα από αυτά, αλλά η αίσθηση που αναδύεται από το σπίτι μοιάζει με την ενόχληση που υπάρχει στο μυαλό καθώς τελειώνει ο πρόλογος μιας ιστορίας τρόμου.
Αυτή είναι η ατμόσφαιρα που έδωσε έμπνευση για τη ‘Μαριάννα’. Η ιστορία λαμβάνει χώρα στην παιδική χαρά που ανέφερα, αρκετά μετά τα μεσάνυχτα. Το προσχέδιο ήταν διαφορετικό από το τελικό αποτέλεσμα, καθώς η μυστήρια ατμόσφαιρα του τοπίου θα ήταν το επίκεντρο της ιστορίας. Τελικά, προέκυψε κάτι διαφορετικό. Συμβαίνουν συχνά τέτοιου είδους αλλαγές στις ιστορίες. Στην πραγματικότητα, έτσι διαμορφώνονται οι ιστορίες στην τελική μορφή τους!
Πώς, λοιπόν, από μία πηγή μυστηρίου και τρόμου προέκυψε μία τέτοια ιστορία; Θα το περιγράψω εν συντομία: Η Φαντασία δεν ελέγχεται. Δε διαμορφώνεται. Δεν υποτάσσεται.

Advertisements