Η Ονειρεύτρια Των Ατελείωτων Ονείρων

Η Ονειρεύτρια είναι εμπνευσμένη, αφιερωμένη και γραμμένη για την Ειρήνη Χαρίτου, για την ανέλπιστη βοήθεια που μου έδωσε, όσον αφορά τις ιστορίες μου, όταν ακόμη δεν είχα ιδέα ότι τη χρειαζόμουν.
Χάρη στην Ειρήνη άρχισα να σκέφτομαι ότι ίσως και να μην είμαι εντελώς εκτός τόπου και χρόνου στον κόσμο της συγγραφής. Κατάφερα να νιώσω λίγη ασφάλεια, ότι αυτό που έκανα όλα αυτά τα χρόνια όντως εξελίχθηκε και δεν ήταν μια καταδικασμένη απέλπιδη προσπάθεια που θα κατέληγε στην καταστροφή.
Για να αποδοθεί σωστά η έμπνευση, βασισμένη στον ξεχωριστό χαρακτήρα της Ειρήνης, χρειάστηκε να κάνω κάτι που δεν έχω κάνει ως τώρα: να γράψω μια ιστορία χωρίς στοιχεία τρόμου, φόβου, θανάτου, μίσους, σκότους, απογοήτευσης και απαισιοδοξίας.
Χρησιμοποίησα ένα ύφος γραφής που δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει. Αυτός είναι και ο λόγος που η ιστορία είναι τόσο μικρή. Δεν έχω μάθει να γράφω για χαρούμενους, ελπιδοφόρους, φωτεινούς κόσμους.
Δεν έχω ιδέα αν κατάφερα να αποδώσω σωστά το ύφος της ιστορίας. Ήθελα μόνο να αποτίσω ένα φόρο τιμής στο άτομο που μου έδωσε και μου δίνει τόσο πολύτιμη βοήθεια.

Advertisements