Γεωγραφία της Άρρηας Γης

Μέχρι στιγμής είναι έτοιμος ένας πολύ λιτός κι απλουστευμένος χάρτης της περιοχής όπου λαμβάνουν χώρα οι ιστορίες της Άρρηας Γης. Με τη βοήθεια αυτού του χάρτη, λοιπόν, αποφάσισα να περιγράψω τη γεωγραφία της Άργας. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω μιας και ποτέ δεν καταλάβαινα τις γεωγραφικές περιγραφές στο σχολείο. Δεν ξέρω καν πώς να χρησιμοποιώ σωστά τη λέξη ‘γεωγραφία’ μέσα σε οποιοδήποτε κείμενο.


Ας τ’ αφήσουμε αυτά κι ας πάμε σ’ εκείνα που ξέρω.
Η περιοχή, λοιπόν, ή αλλιώς η ‘χώρα’, ονομάζεται Άργα. Τη λέξη χώρα την έχω σε εισαγωγικά διότι στο δικό μας σύμπαν μια χώρα μπορεί να έχει διάφορα ονόματα και σχήματα, αφού υπάρχουν πολλές χώρες. Στο άρρηο σύμπαν, όμως, υπάρχει μόνο μία χώρα. Η Άργα. Το σχήμα της είναι σχεδόν ορθογώνιο και περιβάλλεται από τα Κόκκινα Βουνά απ’ άκρη σ’ άκρη. Στο εσωτερικό της υπάρχει μια μεγάλη πεδιάδα. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα πελώριο λεκανοπέδιο που είναι περιμετρικά κλειστό από τα Κόκκινα Βουνά.

Κλικ στην εικόνα για πλήρες μέγεθος

Τα Κόκκινα Βουνά συνεχίζουν και έξω από την Άργα. Αν βρίσκαμε τρόπο για να ξεφύγουμε από τα όρια της Άργας και να απομακρυνθούμε κατά ένα χιλιόμετρο, θα ήμασταν ακόμα στα Κόκκινα βουνά. Αν απομακρυνόμασταν δέκα ή εκατό χιλιόμετρα, το ίδιο. Χιλία χιλιόμετρα, το αυτό. Κόκκινα Βουνά οπουδήποτε έξω από την Άργα.

Στο βορειο-κεντρικό τμήμα της πεδιάδας βρίσκεται μια μεγάλη υδάτινη έκταση, η Άγρια Θάλασσα. Στο δικό μας σύμπαν θα την περιγράφαμε ως μια πάρα πολύ μεγάλη λίμνη. Με το πάνω μέρος της η Άγρια Θάλασσα ακουμπάει τα Βόρεια Κόκκινα Βουνά. Οι περισσότερες πόλεις της Άργας χτίστηκαν στην περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα στα Ανατολικά Κόκκινα Βουνά και στην Άγρια Θάλασσα. Έξω από τα όρια των πόλεων προς τα νότια, υπάρχει μια έκταση πολλών χιλιομέτρων που λέγεται Ερημιά. Είναι μια μεγάλη ξεραΐλα όπου σπάνια υπάρχει κινητικότητα. Όταν προχωρήσουμε αρκετά νότια η Ερημιά τελειώνει και συναντούμε τη Ραγισμένη Κοιλάδα, όπου τα πράγματα αλλάζουν.

Το δυτικό τμήμα της πεδιάδας είναι σχεδόν έρημο και υπάρχει σοβαρότατη αιτία που συμβαίνει αυτό.

Δύσκολη περιγραφή, αλλά προειδοποίησα: δεν την καταλαβαίνω τη γεωγραφία. Το βασικό είναι το εξής: η Άργα είναι ένα μεγάλο λεκανοπέδιο όπου το μισό δεξιό έχει ζωή και το μισό αριστερό σχεδόν δεν έχει. Γύρω-γύρω το μέρος είναι γεμάτο από Κόκκινα Βουνά.


Ο χάρτης που βλέπετε προφανώς και είναι σε πρόχειρη μορφή. Ετοιμάζω ήδη μια βελτιωμένη έκδοση με πιο σωστές διαστάσεις, στην οποία η Άγρια Θάλλασα δεν θα μοιάζει με άσπρη μουντζούρα και το χρώμα του χάρτη θα είναι πολύ πιο φωτεινό. Ο σχεδιασμός του χάρτη έγινε με το map creator της ιστοσελίδας Fantasy Name Generators, την οποία ανακάλυψα σήμερα και σκοπεύω να τη λιώσω μέχρι να πετύχω καλό αποτέλεσμα!

Advertisements

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Γεωγραφία της Άρρηας Γης

Τα σχόλια έχουν κλείσει.